Luna hoes: koppel je bed aan internet

 In Geen categorie

Weg met een bandje om je arm of een telefoon onder je kussen om je slaap te tracken. Met de Luna maak je van je matras 1 groot connected device. Luna meet hoe je slaapt, maar helpt je daadwerkelijk om beter te slapen.

First things first: data

Met de Fitbit, Jawbone en telefoon-apps worden al wat leuke data gemeten. Je kunt aangeven hoe laat je gaat slapen, wakker bent, ze houden bij hoeveel je beweegt en welke geluiden je wakker houden. De Luna heeft een groot voordeel. Omdat de Luna over je hele matras gaat, kan het je bewegingen veel beter meten. Maar Luna meet meer. Het volledige lijstje:

  • slaapfases
  • lichaamstemperatuur
  • omgevingstemperatuur
  • ademhaling
  • hartslag
  • vochtigheidsgehalte
  • lichtsensor
  • geluid

Oh, oh oh, wat heerlijk veel data 🙂 En het mooie is dat je er gewoon op ligt. Geen sensoren op je lichaam, geen telefoon onder je kussen, gewoon onderdeel van je bed. Het klinkt net wat beter dan de Sense en je ziet er (bijna) niks van:

Second: de ingebouwde extra’s

gelukkig hebben de makers van Luna ook nagedacht over wat je allemaal kunt doen met die data. De Luna heeft een ingebouwde wekker die je op het juiste moment wakker maakt (tijdens je lichte slaap), maar wat nog mooier is, is dat de Luna niet alleen temperatuur meet, maar ook aanpast. De Luna is dus ook een volautomatische elektrische deken!

En het wordt mooier. Luna weet op welke temperatuur je het beste (in)slaapt en past deze automatisch aan gedurende de nacht. Met verschillende temperaturen voor beide zijden van het bed.

Koppelingen met andere databronnen

De makers beloven een koppeling met andere apps, zoals Runkeeper, Strava of misschien Google Fit en Apple Healthkit. Die data kan door Luna gebruikt worden om te leren hoe en wanneer je het beste slaapt en advies te geven.

Tot slot beloven ze integratie met IFTTT en integratie met ander smart home systemen. Zo kan bijvoorbeeld de deur automatisch op slot als je gaat slapen en kan de verwarming omlaag.

Klinkt allemaal dus geweldig. En de prijs is er ook naar. De retail prijs zal tussen de $249,- en $289,- kosten, maar pre-order je via Indiegogo dan schelt dat $50,-.

Verwachte datum: augustus 2015

Link: Indiegogo

Recent Posts