Apple watch: de ultieme wearable?

 In Geen categorie

Op 9 september werd de Apple watch onthult, na maandenlange geruchten. Over het design valt veel te zeggen, en dat gebeurt dan ook op verschillende blogs. Omdat over smaak niet te twisten valt, kijken wij naar de feiten: wat meet dat ding nu eigenlijk allemaal?

Accelerometer

Natuurlijk mag de acceleometer niet ontbreken. Daarmee weet Apple met de watch te achterhalen welke beweging je maakt. Handig om het scherm aan te zetten als je je hand draait om naar het horloge te kijken. Maar ook handig om te bepalen of je wandelt of fietst, rent of gewoon stil ligt. Daarmee krijg je dus een redelijk goed inzicht in wat je doet.

hartslagmeter

De sensoren op de achterkant van het horloge meten ook de hartslag. Helaas is er nog wat onduidelijkheid over de nauwkeurigheid van de sensoren. De kans is klein dat de Apple Watch continue je hartslag bijhoudt. Dit vreet ongetwijfeld te veel energie. De sensoren zijn waarschijnlijk niet zo nauwkeurig als de hartslagmeters die atleten nu om hun borst binden. Maar.. zolang de Apple Watch niet uit is, weten we niks zeker.

GPS

De GPS zit niet in de watch zelf, maar in de telefoon. Gelukkig werken de 2 goed samen. Door de accelerometer met de GPS te combineren weet je behoorlijk nauwkeurig hoeveel kilometer je fietsend, lopend of rennend hebt afgelegd. Een app als Moves weet al te herkennen wanneer je fietst of loopt. Combineer dat met polsbewegingen en het wordt nog nauwkeuriger.

De software

De techniek is leuk, de sensoren zijn nodig, maar waar Apple het waarschijnlijk nog meer van moet hebben is de software. De coole (beetje nerdy) harslag die je door kunt sturen, de kleine tekeningetjes, en.. de standaard fitness app en workout app. Apple heeft een aparte app voor je everyday bewegingen en een app als je echt gaat sporten. . De app ziet er ongetwijfeld weer prachtig uit en zal het meeste uit het horloge halen. We hopen alleen dat Apple andere developers ook de mogelijkheid geeft om van alle sensoren gebruik te maken die erin zitten.

Eindoordeel

Een echt eindoordeel kunnen we nog niet geven zolang het ding nog niet uit is, maar gebaseerd op wat er nu bekend is vermoeden we dat het een heel coole gadget is die beter is dan fitness trackers als Jawbone Up en Fitbit, maar het tegelijk net niet kan winnen van de echte sporthorloges zoals de Suunto Ambit

Recent Posts